markus-spiske-193031-unsplash

De schoolbibliotheek

In de schoolbibliotheek wordt je verleid om mooie, spannende of verdrietige boeken uit de kast te pakken. Je ziet een mooie kaft en wordt nieuwsgierig: waar zou het boek over gaan? Je pakt het uit de kast en er gaat een wereld voor je open!
In de schoolbibliotheek met meubels van Biblionet is het voor elk kind mogelijk om boeken uit te zoeken, te lezen en op avontuur te gaan. Het meubilair is zo ontwikkeld dat het zelfs voor de kleinste kinderen gemakkelijk is om boekjes uit de kast te pakken. Naast boekenkasten ontwikkelde Biblionet voor de Bibliotheek op school onder andere ook kubusvormige presentatiekasten en gekleurd zitmeubilair.

 

Over de Bibliotheek op school

Bibliotheken op school dragen bij aan de leesbevordering, taalontwikkeling en mediawijsheid in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Bibliotheken hebben dus een belangrijke functie! Met de Bibliotheek op school gaan school en bibliotheek een meerjarige samenwerking aan rond de thema’s ‘lezen’ en ‘mediawijsheid’. Het belangrijkste doel is om kinderen te stimuleren meer te lezen, zowel op school als thuis.

Speciaal voor schoolbibliotheken heeft Biblionet de meubellijn van Foxis voor de Bibliotheek op school ontwikkeld. Deze meubellijn is te combineren met de Landelijke Huisstijl voor de Openbare Bibliotheken in Nederland. De Foxis meubellijn bestaat uit kindvriendelijke boekenkasten, zitmeubels, presentatiekasten en een uitleenbalie. De meubels van de Bibliotheek op school lenen zich bij uitstek voor flexibele leeromgevingen zoals scholen. Als u de verschillende meubels van de Bibliotheek op school combineert bouwt u in een handomdraai uw eigen mini-bibliotheek. Daarmee bevordert u het lezen van uw leerlingen al op jonge leeftijd!

voor scholen 1

Meubellijnen

Biblionet heeft verschillende meubellijnen ontwikkeld voor de schoolbibliotheek. Deze meubels kenmerken zich door veelzijdigheid, gemak, duurzaamheid en een frisse, vrolijke uitstraling. Met dit meubilair waait er een frisse wind door de schoolbibliotheek.

De Foxis meubellijn voor de Bibliotheek op school is inmiddels een bestseller! Deze meubellijn werd in 2013 door Biblionet gepresenteerd voor een samenwerking tussen bibliotheken en scholen en vindt gretig aftrek. De meubellijn bestaat uit enkelzijdige en dubbelzijdige browserkasten, boekenkasten en gecombineerde browser-boekenkasten. Al deze kasten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Ze zijn dus voor grote en kleine schoolbibliotheken geschikt. De legplanken van deze kasten zijn in hoogte verstelbaar en kunnen gebruikt worden voor frontale presentatie of het ruggelings plaatsen van boeken.

Met de bijpassende Foxis kubuskasten, prentenboekenbakken en wandkasten maakt u uw bibliotheek helemaal af. Ook de zitmeubels en Foxis uitleenbalie mogen natuurlijk niet ontbreken in uw mini-bibliotheek.

blog foxs lijn

Boekverzorging

Kinderen gaan anders met boeken om dan volwassenen. Om uw boeken in goede gezondheid te houden is het noodzakelijk om ze extra te beschermen met de boekverzorgingsproducten van Schooldirect. Dit kan heel eenvoudig met het gebruik van boekfolie of Bookcover. Zo verstevigt u uw boeken en creëert u een extra beschermlaag. Uw boeken gaan zo veel langer mee.

Heeft u boeken met beschadigde pagina’s? Geen nood! Deze repareert u gemakkelijk met de reparatietape van Filmoplast. Hiermee repareert u bijna onzichtbaar boeken en andere papieren documenten. Een beschadigd boek kunt u zo met gerust hart vaker uitlenen.

 
annie-spratt-210644-unsplash