jack-b-770737-unsplash

De Bibliotheek op school

Speciaal voor de wat kleinere bibliotheken heeft Biblionet meubilair ontwikkeld voor de Bibliotheek op school, dé landelijke aanpak voor leesbevordering op scholen. De elementen van dit meubilair lenen zich bij uitstek voor flexibele leer- en leesomgevingen. Met al die verschillende elementen bouwt u in een handomdraai uw eigen mini-bibliotheek. Lees hier meer over de Bibliotheek op school, de kleurrijke jeugdbibliotheek, onze meubellijnen en speciale boekverzorgingsartikelen voor de schoolbibliotheek.

 

Over de Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs. Hiervoor werken bibliotheken en scholen structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Het gezamenlijke doel is om kinderen te stimuleren meer te lezen, zowel op school als thuis.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die plezier hebben in lezen ook daadwerkelijk meer lezen en betere schoolresultaten behalen. Elke dag vrij lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Met de Bibliotheek op school wordt dit effect versterkt.

Biblionet draagt ook een steentje bij aan het bevorderen van de leesvaardigheid van kinderen met een speciaal ontwikkelende meubellijn voor de Bibliotheek op school. Lees meer over deze kleurrijke bibliotheekmeubels onder Meubellijnen hieronder. Naast deze meubels kunt u via Biblionet materialen voor de Bibliotheek op school bestellen, zoals gratis brochures. Ga hiervoor naar de Portal de Bibliotheek op school.

picsea-357048-unsplash

Jeugdbibliotheek

In de jeugdafdeling van een bibliotheek moet er uiteraard plek zijn voor boeken, maar kinderen moeten er ook kind kunnen zijn. Combineer boekenkasten eens met een vrolijk zit-klimmeubel: Succes gegarandeerd.

Biblionet ontwerpt en ontwikkelt meubels met de kleinste lezertjes in het achterhoofd, zodat zij naar hartenlust boekjes kunnen uitzoeken en lezen. In de webshop Biblioshop vindt u alle meubels uit de meubellijnen van Biblionet, maar ook vele andere kasten en zitmeubilair die speciaal ontworpen zijn voor de jeugdbibliotheek. Vele van onze meubels zijn in verschillende maten en kleuren te koop, zodat u naar eigen smaak en inzicht meubels met elkaar kunt combineren. Heeft u speciale wensen voor kleuren of maten van een kast? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

 
De Bibliotheek op school

Meubellijnen

Biblionet heeft voor de Bibliotheek op school diverse meubels ontworpen onder de naam Foxis. Met deze meubels kunt u zelf uw eigen mini-bibliotheek opzetten. De Foxis serie omvat boeken- en browserkasten, prentenboekenbakken, zitelementen, presentatiekasten en uitleenbalies.

Flexibiliteit is de kracht van Foxis. De kasten zijn zeer flexibel te gebruiken dankzij de kantelbare legborden. Hierdoor kunt u altijd kiezen voor ruggelingse of frontale presentatie. De bodem van de browserbakken zijn eenvoudig in hoogte te verstellen, zodat kleinere boekjes nog steeds te zien zijn. Bekijk het assortiment van Foxis bij Biblioshop.

blog foxs lijn

Boekverzorging

Een scheur in een pagina, een kapotte boekrug; schoolbibliotheekboeken raken weleens beschadigd. Gelukkig zijn dit soort ongelukjes snel te repareren met speciale tape voor boekreparatie. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus verzorg uw boeken goed met de kwaliteitsproducten die u bij Biblioshop vindt. Wij hebben een grote collectie boekverzorgings- en reparatieproducten die uw werk gemakkelijker en voordeliger maken. Onze boekfolies zijn namelijk altijd scherp geprijsd, ongeacht het aantal rollen dat u bestelt. Laat u verrassen door ons assortiment in onze webshop Biblioshop.

 
WS_home_producten-biblioshop