151214-Stonepark-Aat-Vos-Bibliotheek-Oosterhout-0257-1024x576

Bibliotheekinrichting

Bibliotheekdesign is een uitdaging in deze tijd van digitalisering. In onze digitaliserende wereld ontstaan andere behoeften waar het kennisomgevingen zoals bibliotheken betreft. Er worden steeds minder boeken uitgeleend in de traditionele bibliotheek, de rol van de bibliotheek is aan het veranderen van een boekenuitleencentrum naar een ontmoetingscentrum voor mensen.

Gevolg is dat bibliotheken ook anders ingericht dienen te worden. Met Bibliotheekdesign van Biblionet gaan we de uitdaging van de veranderende bibliotheekinrichting aan om te zorgen voor een aangename kennisomgeving waar uw bezoekers graag komen. Dit doen we in de vorm van complete bibliotheekinrichtingen, retailconcepten, bibliotheekmeubilair en visuele communicatie.

 

Complete inrichting

Bibliotheken vereisen een bepaald soort inrichting, waar plek is voor kennis en voor ontspanning. Veel bibliotheken richten hun aandacht op het third room-concept. De bibliotheek is dan niet meer alleen een kennisomgeving, maar vooral ook een omgeving waarin delen centraal staat: kennis, ervaringen en sociale contacten.

Een bibliotheek die ingericht is als een omgeving waarin delen centraal staat vereist een ander soort bibliotheekdesign dan bij een traditionele bibliotheek waarin kennis centraal staat. Elke bibliotheekinrichting kent zijn eigen uitdagingen. Bij beide uitdagingen denkt Biblionet graag met u mee. Samen met architecten en specialisten ontwerpen en ontwikkelen wij een inrichting die past bij uw wensen en bij de wensen van uw bezoekers.

Wilt u meer informatie over het realiseren van een complete bibliotheekinrichting? Neem dan contact met ons op voor advies.

Project_Oslo_2_MarcoHeyda

Retailconcept

Lage boekenkasten, veel ruimte voor frontale presentatie: het zijn kenmerken van het retailconcept. U kunt natuurlijk kiezen voor Black Box of White Box. Biblionet biedt u echter een voordeliger alternatief retailconcept dat uitgaat van aantrekkelijke presentatie om uw bibliotheekmaterialen nog beter onder de aandacht te brengen.

Het retailconcept bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, zoals kasten, informatiebalies en presentatietafels. Deze meubels zijn in diverse samenstellingen verkrijgbaar. Het retailconcept van Biblionet vereist altijd maatwerk. Neem contact met ons op over de mogelijkheden voor retailconcepten op maat.

FX0602-B

Meubilair

Bibliotheekmeubilair is niet zomaar meubilair. Zo moeten boekenkasten aan speciale eisen voldoen. Het is bijvoorbeeld handig als u uw boekenkasten ook kunt gebruiken om boeken te presenteren of aandacht te vragen voor een expositie. Kortom, uw bibliotheekmeubilair moet op meerdere manieren te gebruiken zijn.

Deze flexibiliteit is de inspiratie geweest bij het ontwikkelen van ons meubilair en toebehoren. Een goed voorbeeld daarvan is onze Foxis-kasten voor de Bibliotheek op School. Deze kasten zijn in een aantal varianten verkrijgbaar, waarbij u de legborden op twee verschillende manieren kunt bevestigen: voor een ruggelingse of frontale presentatie. Kijk hier verder voor het complete Foxis assortiment.

Bibliotheekmeubilair van Biblionet is verkrijgbaar via Biblioshop.

 
FX0104-PM